Voor ieder wat wils in de Dolomieten!

Door haar vele sportmogelijkheden staan de dolomieten garant voor een actieve vakantie. U vindt er vele ski-, wandel- en klimvalleien. In de prachtige bergwereld bieden zij u, naast een actief avontuur, prachtige adembenemende uitzichten vanuit allerlei oogpunten. Ook wandelaars en mountainbikers zullen in de dolomieten aan hun trekken komen. Voor de wandelaar is er een groot aantal gemarkeerde voetpaden. De mountainbiker zal zijn uitdaging vinden in de steile klimmetjes en afdalingen.

Door haar vele sportmogelijkheden staan de dolomieten garant voor een actieve vakantie. U vindt er vele ski-, wandel- en klimvalleien

Toch heeft de regio van de Dolomieten veel meer te bieden dan bovengenoemde sporten. Een greep uit het aanbod aan culturele en ontspannende activiteiten vindt u op deze pagina.

De Dolomieten, ’s zomers vol muziek!

De zomer in de Dolomieten, is een muzikale zomer. Er worden in de zomermaanden namelijk tal van concerten gehouden, met muziek uit alle genres. U kunt genieten van jazzgrootheden, klassieke muziek en van een korenfestival met diverse optredens in het prachtige landschap van de Dolomieten.

Elk jaar wordt eind juni het Alta Pusteria Int. Choir Festival gehouden in het Hochpustertal.

Elk jaar wordt eind juni het Alta Pusteria Int. Choir Festival gehouden in het Hochpustertal. Dit festival is een van de meest spectaculaire korenfestivals van Europa. De koren treden niet allen op in kerken, maar ook bij berghutten, aan de rand van meren en in dorpscentra in het Hochpustertal.

Het geleerde wordt in praktijk gebracht tijden een van de vele concerten op diverse locaties aan de voet van de berg Sciliar. Een van deze locaties is het schitterende kasteel van Presule.

Begin juli vindt het Sciliar International Music Festival plaats. Dit music festival is een zomerkamp voor jonge, ambitieuze musici uit de hele wereld. Onder begeleiding van beroemde musici kunnen de jongelingen hun vaardigheden bijschaven. Het geleerde wordt in praktijk gebracht tijden een van de vele concerten op diverse locaties aan de voet van de berg Sciliar. Een van deze locaties is het schitterende kasteel van Presule. 

Het Sciliar International Music Festival wordt gevolgd door het Val Badia Jazz Festival.

Het Sciliar International Music Festival wordt gevolgd door het Val Badia Jazz Festival. Zowel italiaanse als internationale jazzmusici treden op tijdens die festival. De optredens worden gehouden in diverse restaurants, cafés, hotels, kastelen en in de open lucht. Het festival beging half juli en eindigt half augustus.
 


Golfen in de bergen

Golfclub ‘Alta Badia’ ligt in het hart van de Dolomieten, recht onder het Sella massief, en is met haar 1700 meter hoogte een van de hoogst gelegen golfbanen van Europa. In Alta Badia krijgen golfliefhebbers de kans om een 9 holes golfspel te spelen en tegelijkertijd te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht.

Golfclub ‘Alta Badia’ ligt in het hart van de Dolomieten, recht onder het Sella massief, en is met haar 1700 meter hoogte een van de hoogst gelegen golfbanen van Europa

Van juni tot oktober zijn de condities voor het golfspel het meest optimaal. U kunt dan genieten van het golfspel op een zonnig hoogland, met een reliëf van maar liefst 45 meter.

De golfbaan is dagelijks geopend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met golfclub ‘Alta Badia’.

GC Alta Badia
Strada Planac 9
39033 Corvara in Badia
T +39 0471 836655

Van juni tot oktober zijn de condities voor het golfspel het meest optimaal. U kunt dan genieten van het golfspel op een zonnig hoogland, met een reliëf van maar liefst 45 meter.


Ontspannen in de bergen

In Merano vindt u Terme Merano. De thermaalbaden in Merano zijn geopend in 2005. Bij de bouw van de thermaalbaden heeft men er rekening mee gehouden dat het niet enkel een wellness-attractie zou worden, maar tevens ook hoogtepunt op het gebied van de architectuur.

In Merano vindt u Terme Merano. De thermaalbaden in Merano zijn geopend in 2005. Bij de bouw van de thermaalbaden heeft men er rekening mee gehouden dat het niet enkel een wellness-attractie zou worden, maar tevens ook hoogtepunt op het gebied van de architectuur.

In het centrum vindt u alles wat u nodig hebt om te ontspannen. Hierbij kunt u denken aan allerlei soorten heerlijke spabaden, sauna’s, zwembaden, solariums, rustruimtes, fitness, een bistro et cetera. Dit alles om uw inwendige mens eens heerlijk te verwennen.

Voor verdere informatie, openingstijden en entreeprijsen kunt u contact opnemen met Terme Merano. Ook kunt u een kijkje nemen op hun website.

Terme Merano
Piazza Terme 9
39012 Merano
Telefoon: 0039 0473 252 000
Internet: http://www.termemerano.it

In het centrum vindt u alles wat u nodig hebt om te ontspannen. Hierbij kunt u denken aan allerlei soorten heerlijke spabaden, sauna’s, zwembaden, solariums, rustruimtes, fitness, een bistro et cetera.


Mysterie in de bergen

De geheimzinnige bergtoppen en nauwe dalen van de Dolomieten zorgen voor tal van sagen en sprookjes, waar soms misschien wel een kern van waarheid in zit... Wilt u meer weten over de heksen en tovenaars, reuzen en ridders die hier eens leefden? Er valt heel wat over ze te lezen en te ontdekken, ook op die plaatsen waar ze ooit leefden. Ga op pad en ontdek! Maar vergeet niet om te fluisteren… Je weet maar nooit!

De geheimzinnige bergtoppen en nauwe dalen van Südtirol zijn eenvruchtbare voedingsbodem voor tal van sagen en sprookjes, waar soms misschien wel een kern van waarheid in zit...