Actief rondom de Brienzersee


De regio Brienzersee ligt centraal in Zwitserland en is dan ook snel bereikbaar. Een onvergetelijk natuurspektakel, dat is wat u in de regio Brienzersee in Berner Oberland zult vinden. Vooral het heldere turquoisegroene Brienzermeer, temidden van het imposante bergdecor van het Berner Oberland, is een bezoekje waard. Dit prachtige gehele decor maakt een boottocht of een zwempartijtje in het meer des te indrukwekkender

Vooral het heldere turquoisegroene Brienzermeer, temidden van het imposante bergdecor van het Berner Oberland, is een bezoekje waard. Dit prachtige gehele decor maakt een boottocht of een zwempartijtje in het meer des te indrukwekkender

Niet alleen de natuur maakt de Brienzersee tot een prachtige vakantieregio, ook het onbeperkte aantal sport- en vrijetijdsmogelijkheden maken de regio tot een trekpleister.

Een aantal van deze activiteiten vindt u hier op een rijtje.

Openluchtmuseum Ballenberg


Het openluchtmuseum Ballenberg is een bijzondere belevenis. U gaat hier werkelijk terug in de tijd en neemt zo een kijkje in het Zwitserland van meer dan een eeuw geleden. U vindt hier eeuwenoude gebouwen, 250 boerderijdieren, traditionele tuinen en velden, demonstraties van oude gebruiken, speciale evenementen et cetera. Kortom: u gaat helemaal terug in de tijd!

Het openluchtmuseum Ballenberg is een bijzondere belevenis. U gaat hier werkelijk terug in de tijd en neemt zo een kijkje in het Zwitserland van meer dan een eeuw geleden.

Het openluchtmuseum is van begin april tot eind oktober dagelijks geopend van 10.00h tot 17.00h. Volwassenen betalen CHF 18 entree, studenten betalen CHF 16 en kinderen van 6 tot 16 jaar CHF 9. Kinderen tot 6 jaar genieten van gratis entree. Aangezien het museum zo groot is en er erg veel te bekijken is, is het ook mogelijk om meerdaagse passen te kopen.

U vindt hier eeuwenoude gebouwen, 250 boerderijdieren, traditionele tuinen en velden, demonstraties van oude gebruiken, speciale evenementen et cetera. Kortom: u gaat helemaal terug in de tijd!

Voor meer informatie over het openluchtmuseum en voor andere vragen kunt u contact opnemen met het openluchtmuseum Ballenberg.

Zwitsers Openluchtmuseum Ballenberg
PO Box
CH-3855 Brienz
Telefoon: 0041 33 952 10 30
http://www.ballenberg.ch

U vindt hier eeuwenoude gebouwen, 250 boerderijdieren, traditionele tuinen en velden, demonstraties van oude gebruiken, speciale evenementen et cetera. Kortom: u gaat helemaal terug in de tijd!


Zwemplezier in Brienzersee


In de regio Brienzersee kunt u genieten van volop zwemplezier. Het Brienzermeer biedt volop zwem- en watersportmogelijkheden. In de warmere zomermaanden is het hier prima vertoeven. Echter, niet getreurd wanneer het weer wat tegenzin. Niet alleen het Brienzermeer biedt waterplezier, ook de zwembaden in het gebied bieden volop mogelijkheden.

 In de regio Brienzersee kunt u genieten van volop zwemplezier. Het Brienzermeer biedt volop zwem- en watersportmogelijkheden. In de warmere zomermaanden is het hier prima vertoeven.

In Interlaken vindt u het Bödelibad Interlaken. Bij dit Bödelibad is een binnenzwembad, een buitenzwembad, wellness-centrum, fysiotherapie, fitness, een sporthal, minigolf en een restaurant te vinden. Daarnaast kunt u ook vele cursussen volgen om fit en actief te blijven.

In het binnenzwembad is een zwembad te vinden met een lengte van 25 meter. Hier kunt u prima banen trekken. Voor de kinderen is er een apart kinderbad. Ook worden er zwemcursussen en watergymnastiek gegeven in het binnenzwembad.

In het binnenzwembad is een zwembad te vinden met een lengte van 25 meter. Hier kunt u prima banen trekken.

Het buitenzwembad is gebouwd via een strakke architectuur. U kunt hier genieten van een 50 meter lang sportzwembad en een springtoren met hoogten van 3 meter, 5 meter, 7,5 meter en 10 meter. Daarnaast zijn er twee kinderzwembaden, een grote glijbaan, een beachvolleybalveld en een grote ligweide.

Daarnaast zijn er twee kinderzwembaden, een grote glijbaan, een beachvolleybalveld en een grote ligweide.

Voor de ontspanning kunt u terecht in het wellness-centrum. Hier vindt u een whirlpool, verscheidene sauna’s, een dampbad, kneipp-baden, douches et cetera.

De actievelingen kunnen hun energie kwijt in de fitnesshal of in de sporthal. Wanneer u lichamelijke problemen heeft kunt u terecht bij de fysiotherapie, welke ook gevestigd is bij het Bödelibad. De fysiotherapeuten helpen u graag bij sportbegeleiding en via verscheidene massages.

 De actievelingen kunnen hun energie kwijt in de fitnesshal of in de sporthal. Wanneer u lichamelijke problemen heeft kunt u terecht bij de fysiotherapie, welke ook gevestigd is bij het Bödelibad.

De hele familie kan zich vermaken op de minigolfbaan van het Bödelibad. U vindt hier in totaal 18 banen vol hindernissen. Gegarandeerd plezier voor groot en klein!

Het Bödelibad is maandags geopend van 14.00h tot 21.30h. Van dinsdag tot vrijdag is het complex geopend van 09.00h tot 21.30h. In het weekend zijn de openingstijden van 09.00h tot 18.00h. Volwassenen betalen voor het buitenbad €6,50, voor het binnenbad €8,00 en voor de minigolf €5,00. Kinderen betalen respectievelijk €3,50, €4,80 en €3,00. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website of contact opnemen met het Bödelibad.

Bödelibad Interlaken
Goldrey
CH-3800 Interlaken
Telefoon: 0041 33 827 90 90

In Interlaken vindt u het Bödelibad Interlaken. Bij dit Bödelibad is een binnenzwembad, een buitenzwembad, wellness-centrum, fysiotherapie, fitness, een sporthal, minigolf en een restaurant te vinden. Daarnaast kunt u ook vele cursussen volgen om fit en actief te blijven.
 

Sustlihütte


Wanneer u zoekt naar een prachtige overnachtinghut in de omgeving, is de Sustlihütte een aanrader. Deze hut bevindt zich weliswaar niet direct bij de Brienzersee, maar is zeker de nodige reistijd waard. In de zomer is de berghut geopend van begin juni tot eind oktober, in de winterperiode enkel in het weekend.

Wanneer u zoekt naar een prachtige overnachtinghut in de omgeving, is de Sustlihütte een aanrader. Deze hut bevindt zich weliswaar niet direct bij de Brienzersee, maar is zeker de nodige reistijd waard.

De hut bevindt zich op 2257 meter hoogte en is via vele wegen bereikbaar. Het is echter enkel mogelijk om hier klimmend te komen. Gelukkig is er wel een variatie in moeilijkheidsgraad. U kunt ervoor kiezen kiezen om over de wandelpaden de weg naar de hut af te leggen. Deze wandelroute duurt ongeveer 2 uur. De actievelingen kunnen er voor kiezen om een stijle klim naar boven te maken. Let wel op dat u hier de benodigde materialen als touwen en klimgordels voor nodig heeft. Rondom de hut vindt u vele grote klimtuinen, waar u uw klimkunsten kunt uitproberen. Een aanrader voor de echte avonturier!

In de berghut overnacht u in slaapruimtes voor 10 tot 18 personen. De sfeer is er altijd prima en u kunt van uw kamergenoten de beste tips over de omgeving krijgen. Bij een overnachting in de Sustlihütte zijn ontbijt en diner inbegrepen. Heerlijke gezonde en voedzame gerechten zullen geserveerd worden, zodat u kracht opdoet voor een dagje in de bergen.

De hut bevindt zich op 2257 meter hoogte en is via vele wegen bereikbaar. U kunt ervoor kiezen om met de auto richting de hut te gaan, u kunt er ook voor kiezen om te voet richting de hut te gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de familie Stadler. Ook kunt u een kijkje nemen op de website http://www.sustlihuette.ch.

Agi und Kari Stadler
Postmatte 36
6462 Seedorf
Telefoon: 0041 41 885 17 57 

In de berghut overnacht u in slaapruimtes voor 10 tot 18 personen. De sfeer is er altijd prima en u kunt van uw kamergenoten de beste tips over de omgeving krijgen