Volop activiteiten in het Brixental


Brixental heeft volop activiteiten te bieden. Zo is het skigebied van het Brixental aaneengesloten met het skigebied van Wilder Kaiser. Dit gezamenlijke skigebied is het grootste van Oostenrijk en ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen. Daarnaast kunt u in de prachtige omgeving van het Brixental ook heerlijk wandelen.


Brixental heeft volop activiteiten te bieden. Zo is het skigebied van het Brixental aaneengesloten met het skigebied van Wilder Kaiser


De betoverende Filzalmsee op Hoch Brixen is iets dat iedere familie, met of zonder kinderen, gezien moet hebben. Het brengt verfrissing tijdens actieve wandeltochten, maar geeft op ontspanning tijdens een warme zomerdag. Daarnaast vindt u bij het meer verschillende voetmassagebekkens en een modderbekken, de ideale locatie om eens heerlijk te ontspannen. Voor de kinderen is er een eigen bekken om door heen te lopen, te spelen en te klieren.

De betoverende Filzalmsee op Hoch Brixen is iets dat iedere familie, met of zonder kinderen, gezien moet hebben. Het brengt verfrissing tijdens actieve wandeltochten, maar geeft op ontspanning tijdens een warme zomerdag.


Toch heeft het Brixental meer te bieden dan het bovenstaande. Hieronder een aantal geselecteerde bezienswaardigheden voor uw vakantie in het Brixental.

Recreatiegebied Brixen im Thale


Brixen im Thale heeft een eigen ruim aangelegd recreatiegebied. Dit gebied is zo gemaakt dat het harmonieus in het dorpsplaatje schikt. Het geheel bestaat uit een sportzwembad, een speelbad, een kinderbad en de idyllische Badesee.


Brixen im Thale heeft een eigen ruim aangelegd recreatiegebied.


Het speel- en kinderbad is vooral bij families erg geliefd. Het speelbad omvat ongeveer 395 vierkante meter aan wateroppervlak, een reuzenglijbaan, een stroomversnelling, massagebanken, rugdouches, een bubbelbad, een klimnet en ga zo maar door. Dit bad staat, zoals de naam ook zegt, garant voor volop speelplezier!
Het kinderbad is water kleiner, en omvat 55 vierkante meter wateroppervlak. Daarnaast is er een waterrotonde, een golvenglijbaan, een schip, watersproeiers en een kiepemmer te vinden. De kleinsten zullen zich hier dan ook zeker niet vervelen.


Het speel- en kinderbad is vooral bij families erg geliefd. Het speelbad omvat ongeveer 395 vierkante meter aan wateroppervlak, een reuzenglijbaan, een stroomversnelling, massagebanken, rugdouches, een bubbelbad, een klimnet en ga zo maar door.


Voor hen die actief bezig willen zijn is er het sportzwembad. Dit zwembad heeft 5 banen met elk een eigen startblok. Daarnaast zijn er drie ladders en een trap, waardoor u na de gewenste inspanning het bad weer gemakkelijk kunt verlaten.


Voor hen die actief bezig willen zijn is er het sportzwembad. Dit zwembad heeft 5 banen met elk een eigen startblok.


Als laatste is er ook nog de Badesee. Dit prachtige meer wordt continu aangevuld met water uit een drinkwaterbron, waardoor het water van drinkkwaliteit is en u zich geen zorgen hoeft te maken als u per ongeluk een slok water binnen krijgt. Het meer biedt volop verfrissing en ontspanning. Voor de waaghalzen is er een springtoren bij het meer.

 Degenen die liever op het droge blijven kunnen zich vermaken op de kinderspeelplaats of op het beachvolleybalveld.

Degenen die liever op het droge blijven kunnen zich vermaken op de kinderspeelplaats of op het beachvolleybalveld. Zij die ware ontspanning zoeken, vinden deze bij de kuurplaats. Deze kuurplaats bevindt zich direct aan de Badesee. 

Farmaciemuseum Brixen


Voor degene die het niet ziet zitten om actief bezig te zijn, maar liever iets leert in zijn/haar vakantie, is het farmacie-museum in Brixen een aanrader. Het museum is sinds de herfst van 2002 geopend en heeft een bijzondere tentoonstelling rondom alles op farmaceutisch gebied. Zo vergaart u onder andere informatie over de productie van medicijnen, bijwerkingen, de geschiedenis van de farmacie et cetera.


Voor degene die het niet ziet zitten om actief bezig te zijn, maar liever iets leert in zijn/haar vakantie, is het farmaciemuseum in Brixen een aanrader.


De tentoongestelde voorwerpen worden allen gepresenteerd met een voorbeeld uit het dagelijks bestaan, zodat ook een leek het geheel zal begrijpen. Het geheel maakt u wegwijs door een periode van 400 jaar farmacie-geschiedenis.


De tentoongestelde voorwerpen worden allen gepresenteerd met een voorbeeld uit het dagelijks bestaan, zodat ook een leek het geheel zal begrijpen.


Het museum is in de maanden juli en augustus van maandag tot vrijdag geopend van 14.00h tot 18.00h en op zaterdag van 11.00h tot 16.00h. Buiten de zomermaanden is het museum op dinsdag en woensdag geopend van 14.00h tot 18.00h en op zaterdag van 11.00h tot 16.00h.

De entree van het museum bedraagt €3,50 per persoon. Studenten en jongeren tot 18 jaar betalen €2,50 per persoon. Voor kinderen tot 10 jaar is de entree gratis.

Farmaciemuseum Brixen
Adlerbrückengasse 4
I-39042 Brixen
Telefoon: 0039 0472 209 112


Voor degene die het niet ziet zitten om actief bezig te zijn, maar liever iets leert in zijn/haar vakantie, is het farmacie-museum in Brixen een aanrader.