Aftief in het gebied Isère

 


Le Bourg-d’Oisans is het belangrijkste plaatsje van het gelijknamige dal en is gelegen aan de voet van L’Alpe d’Huez. Dit is een gebied met indrukwekkende valleien, waar je lange bergwandelingen kunt maken of met een kabelbaan naar de gletsjers gaan van onder meer Pic Blanc en La Meije. Wintersportliefhebbers kunnen hen hart ophalen in Bourg d’Oisans. Het bezit een groot langlaufgebied waar een breed scala van noordse skisporten kunnen worden beoefend.

 

Alpe d'Huez


In de zomer is le Bourg d’Oisans een perfecte plek voor wielerliefhebbers. In de omgeving van het plaatsje liggen een aantal bekende cols, zoals de Col du Lautaret, Col du Galibier en de Col du Télégraphe. Op de weg van Modane naar Bourg d’Oisans komt u alledrie de bergen tegen. Deze route is dus zeer geschikt voor uw eigen zware bergetappe. U kunt echter ook deelnemen aan La Marmotte. Deze wielertocht wordt elk jaar in de eerste week van juli georganiseerd. De bovenstaande bergen komen daar onder andere in voor.

L’Alpe d'Huez 


L’Alpe d’Huez is het belangrijkste dorp in het skigebied van Les Grandes Rousses. Als een gemiddelde sportliefhebber de naam L’Alpe d’Huez hoort, zal diegene waarschijnlijk direct denken aan de Tour de France. Bijna elk jaar staat er een aankomst op de berg, met maar liefst 21 haarspeldbochten, op het programma. De L’Alpe d’Huez wordt ook wel de Nederlandse berg genoemd, omdat er tot 2007 al acht keer een Nederlander als eerste de finish wist te bereiken.De plaats L’Alpe d’Huez is ligt boven op de berg, waardoor er vooral veel sneeuw te vinden is. Het is dan ook een perfecte plek voor een wintersportvakantie. Het dorp zelf heeft niet veel architectonische hoogstandjes te bieden. Wel is het Musée d’Huez et de l’Oisons gevestigd in het plaatsje. Hier worden wisselende exposities gehouden, die vooral zijn gericht op archeologie en streekgerichte onderwerpen. De kerk Notre-Dame des Neiges, gebouwd in 1970, heeft een indrukwekkend interieur met originele ramen van kunstenaar Arcabas. Ook bezit de kerk een orgel in de vorm van een hand en worden er op donderdagavond concerten gegeven. Verder kent het levendige dorpje een aantal cafeetjes en restaurants, waar u na het skiën terecht kunt.

Nationaal Natuurpark Ecrins

Dit park ligt midden in het hooggebergte, met indrukwekkende hoogtes zoals de Barre des Erins met 4100 meter en de Pic de la Meije met een hoogte van 3984. In dit National Park leven steenbokken, marmotten, marters vossen, hermelijnen en andere woelmuizen. In deze prachtige omgeving ligt ook het rijk van de steenarend. Met al deze dieren hebben de parkwachters hun Atlas voor Wildfauna kunnen samenstellen, die door liefhebbers en proffessionals worden erkend.

In St. Christophe en Oisans is een museum die u kunt bezoeken over Alpinisme. http://www.musee-alpinisme.com/ 

 

 

 

Door de zuivere en warme lucht is het ook hier ideaal om te paragliden.
Raften op de turquoise waters van de Vénéon