Actief in het Zillertal


In het Zillertal zijn er erg veel mogelijkheden om actief bezig te zijn.
Hierbij kunt u denken aan abseilen, tokkelen, canyoning, speleologie,
raften, hydrospeeden, painball et cetera

In het Zillertal zijn er erg veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Hierbij kunt u denken aan abseilen, tokkelen, canyoning, speleologie, raften, hydrospeeden, painball et ceter

Wanneer u zelf de materialen en kennis voor deze sporten niet hebt, is er de mogelijkheid
om de sporten onder begeleiding van een instructeur te beoefenen.
Hiervoor kunt u terecht bij een van de vele outdoorbedrijven. 

Mountainbiken in het Zillertal


In het Zillertal ligt het plaatsje Mayrhofen. Dit plaatsje was eerder met name bekend van de wintersport. Inmiddels is Mayrhofen een trekpleister voor mountainbikers. Voor elk niveau biker zijn er genoeg tochten te vinden. Er zijn relaxte routes met adembenemende panorama’s, middelzware routes en uitdagende downhill routes voor de liefhebber. Zowel de cross country mountainbiker als de freeride mountainbiker zal zit niet vervelen. Met recht wordt dit gebied één van de meest afwisselende mountainbike gebieden van de Alpen genoemd.
Wanneer u geen eigen mountainbike hebt kunt deze in het dal huren.

Wintersport in het Zillertal


Het Zillertaler gebied biedt meer dan 650 kilometer aan piste. Een van deze pistes is de ‘Harakiri’ piste. Deze piste staat bekend als de steilste van Oostenrijk met een hellingsgraad van 78%.

In Mayrhofen vindt u een van de beste funparks van Europa; het ‘Vans Penken Park’. Voor ieder niveau snowboarder of skieer zijn er in het park obstakels geplaatst om tricks op te oefenen. Het park beschikt tevens over een eigen stoeltjeslift, waardoor u zich gemakkelijk verplaatsen kunt.

Het Zillertaler gebied biedt meer dan 650 kilometer aan piste. Een van deze pistes is de ‘Harakiri’ piste. Deze piste staat bekend als de steilste van Oostenrijk met een hellingsgraad van 78%.

Zomers kan er in het Zillertal nog steeds gesnowboard of geskied worden. Op de Hintertux gletsjer ligt permanent sneeuw en beschikt over meer dan 80 kilometer pistes

Avonturenzwembad in Mayrhofen


Als u op zoek bent naar verfrissing, bent u in het Zillertal op het juiste adres.
In Mayrhofen vindt u namelijk een avonturenzwembad met een 101 meter lange waterglijbaan
en diverse waterattracties. Dit alles nodigt klein en groot uit voor veel waterpret.
Bij minder mooi weer kunt u gebruik maken van het overdekt zwembad met soortgelijk

Het avonturenzwembad in Mayrhofen