De regio Achensee ligt ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Innsbruch, in de deelstaat Tirol.

Achensee,

voor een sportieve vakantie in Tirol        


De regio Achensee ligt ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Innsbruck, in de deelstaat Tirol. Het Achenmeer is een lang smal meer en is, met haar afmetingen van 9 km lengte en 1 km breedte, het grootste meer in Tirol. Het meer wordt druk bezocht, vooral in de zomer, waar men hier dan heerlijk kan vertoeven. Op het diepste punt is het meer 133 meter diep.

Het Achenmeer en een vijftal unieke plaatsjes zorgen er samen voor dat de vakantieregio Achensee als een van de mooiste vakantieregio’s van Tirol genoemd mag worden. Het eerste schilderachtige plaatsje is Wiesing in het Inntal. Dit is het plaatsje dat u als reiziger het eerst tegenkomt wanneer u uit het zuiden komt.  De overige "oeverdorpen" Achenkirch, Maurach, Pertisau en Steinberg am Rofan zijn net zo betoverend mooi als Wiesing.

et achenmeer is een lang smal meer en is, met haar afmetingen van 9 km lengte en 1 km breedte, het grootste meer in Tirol. Het meer wordt druk bezocht, vooral in de zomer, waar men hier dan heerlijk kan vertoeven. Op het diepste punt is het meer 133 meter diep.De aanwezigheid van het achenmeer zorgt ervoor dat de vakantieregio zeer geliefd is bij watersportliefhebbers. Aan de Achensee vindt u een viertal stranden, waar veel aan watersport gedaan wordt. Deze stranden zijn te vinden bij de plaatsjes Buchau, Schwarzenau, Achenkirch en Pertisau. Voor de minder actieve toeristen zijn er tevens diverse mogelijkheden om een rondvaart te maken over de Achensee.

Een van de grote trekpleisters in de regio Achensee is de Achenseebahn. Over deze oude spoorlijn loopt een stoomtrein, die u over een traject van 6,78 kilometer van naar de regio Achensee brengt.


Een van de grote trekpleisters in de regio Achensee is de Achenseebahn. Over deze oude spoorlijn loopt een stroomtrein, die u over een traject van 6,78 kilometer van naar de regio Achensee brengt.

Naast de watersport, is de wintersport ook een veel bedreven sport in de regio Achensee. Het skigebied van Achensee telt in totaal meer dan 50 kilometer aan pistes, met in het midden het prachtige bergmeer. In het skigebied Achensee is er een gratis skibusverbinding, zodat een ieder zijn kunsten op verschillende afdalingen kan tonen. Zowel wandelaars als langlaufers komen prima aan hun trekken in het wintersportgebied Achensee, met circa 200 kilometer aan loipes en wandelpaden. Een groot aantal wandelpaden brengt u langs vele gezellige hutten, vanwaar prachtige vergezichten getoond worden. Achenkirch, een klein vakantiedorp met veel sportmogelijkheden


Achenkirch is een klein vakantiedorp aan de noordkant van het Achenmeer, gelegen op 930 meter boven zeeniveau. Rondom Achenkirch zijn er veel mogelijkheden tot wandelen, mountainbiken en golfen. Wat betreft accomodatie kunt u in Achenkirch overnachten in zowel een vijfsterrenhotel als in een logeerboerderij.

Mountainbikers en golfers zullen zich beiden in Achenkirch niet vervelen.

In Achenkirch vindt u het Tiroler Weinhaus. Het Tiroler Weinhaus is een oud, eerbiedwaardig huis. Het huis vindt haar wortels in de 14e eeuw, toen er nog actieve handel heerste tussen Beieren en Tirol. Het wijnhuis, dat destijds „bij de Moarhof’ genoemd werd, was een onderkomen voor handelaren met hun paarden die op doortocht naar het noorden waren. Het Tiroler Weinhaus is nog steeds voor toeristen te bezichtigen.

Het Tiroler Weinhaus is een oud, eerbiedwaardig huis. Het huis vindt haar wortels in de 14e eeuw, toen er nog actieve handel heerste tussen Beieren en Tirol
 
Het Heimatmuseum Sixenhof bestaat al sinds 1361. In dit museum werpt u een blik in het leven van vroeger dagen. Zo kunt u hier onder andere kennismaken met het boerenleven, oude ambachten, een hoefsmid, een weverij en met de jacht en visserij uit deze omgeving.
Het is een leuk museum die u meevoert in een tijdreis door het landleven van de omgeving.  


Pertisau, het kleinste dorpje aan het Achenmeer


Het dorp Pertisau ligt op 950 meter aan de Achensee. het dorpje is met haar 460 inwoners het kleinste dorpje aan het Achenmeer. Het kindvriendelijke Pertisau heeft een klein, maar gezellig centrum met winkeltjes, restaurantjes en vele accommodaties. Pertisau is niet overvol, maar toch lekker levendig.

Het dorpje is vooral bekend als wintersportplaats. Toch is het zowel in de zomer als in de winter een prima vakantiebestemming. Er zijn kilometerslange wandelpaden, zodat u in de zomer schitterende wandelingen kan maken. Het skigebiedje is met name zeer geschikt voor beginners door haar vlakke en brede pistes met sleepliftjes. Voor gevorderden is er een leuke afdaling naar de wijk St. Hubertus.
De langlaufloipen zijn beroemd vanwege de perfecte conditie.
Voor kinderen vanaf 4 jaar is er de BOBO-kinderclub, waar ze de eerste basistechnieken van het skiën leren.

Naast de watersport, is de wintersport ook een veel bedreven sport in de regio Achensee. Het skigebied van Achensee telt in totaal meer dan 50 kilometer aan pistes, met in het midden het prachtige bergmeer.