Ötztal, een gebied met veel verschillende karakters   


Het Ötztal is gelegen het district Imst in de Oostenrijkse provincie Tirol.

Het Ötztal is gelegen het district Imst in de Oostenrijkse provincie Tirol. Het Ötztal is een 65 km lang zijdal van het Inndal dat hierin uitmondt tussen Haiming en Roppen. Het Ötztal biedt grandioze panorama’s door de prachtige bergen. De natuurliefhebber zal hier haar ogen uitkijken. Door het Ötztal stroomt de rivier de Ötz. De rivier biedt vele mogelijkheden tot rafting en canyoning.

Door het Ötztal stroomt de rivier de Ötz. De rivier biedt vele mogelijkheden tot rafting en canyoning.

Het skigebied van het Ötztal is zeer gevarieerd.

Het skigebied rondom het plaatsje Sölden behoort tot een van de meest sportieve pistegebied van Oostenrijk. Het gebied bevat tevens twee gletsjerskigebieden en het is mogelijk om met een drietal liften bergtoppen boven de drieduizend meter te bereiken.

Rondom Obergurgl-Hochgurgl vindt u het meest sneeuwzekere skigebied in de Alpen, op een hoogte tussen 2000 meter en 3000 meter. Het skigebied bevat veel sportieve afdalingen en belooft dan ook veel skigenot.

Het skigebied van het Ötztal is zeer gevarieerd.

Een groot gedeelte van het skigebied in het Ötztal is zeer kindvriendelijk, en daardoor uitermate geschikt voor gezinnen. Stoeltjesliften en sleepliften brengen u naar de afdalingen. Er zijn tevens oefenliften te vinden, waardoor beginnelingen en gezinnen met kinderen aan hun trekken komen. 


Bezienswaardige dorpjes met elk een individueel karakter


Het Ötztal wordt gevormd door ontzagwekkend bergdecor en de plaatsjes Haiming, Sautens, Ötz, Umhausen, Längenfeld, Sölden, Vent en Obergurgl-Hochgurgl. Deze plaatsjes onderscheiden zich onder andere door hun verscheidenheid in hoogteligging, met hoogtes tussen 700 meter en 2.500 meter. Daarnaast heeft ieder plaatsje ook individueel karakter. Het scala reikt van sportief mondain tot traditioneel Tirools, van gonzend nachtleven tot dromerig bergdorpje.

Het Ötztal wordt gevormd door ontzagwekkend bergdecor en de plaatsjes Haiming, Sautens, Ötz, Umhausen, Längenfeld, Sölden, Vent en Obergurgl-Hochgurgl.

Haiming is een plaatsje aan het begin van het dal, met vele mogelijkheden tot outdoor en andere sportieve activiteiten. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan outdoorinstructeurs voor u klaar om u te begeleiden bij het raften, canyoning, klimmen, tandemvliegen et cetera. Het plaatsje biedt vele sportieve activiteiten, mooie fietsroutes en een fantastisch wandelgebied. Ter verfrissing kunt u terecht in de Piburger See of in het openluchtzwembad.

Het schilderachtige dorpje Umhausen biedt in de zomer een geweldig wandelgebied en is tevens een uitvalsbasis voor tochten door het hooggebergte. De meest bijzondere attractie in rondom Umhausen is de Stuibenfall. Deze Stuibenfall is een 150 meter hoge waterval.

De meest bijzondere attractie in rondom Umhausen is de Stuibenfall. Deze Stuibenfall is een 150 meter hoge waterval.


Obergurgl- Hochgurgl is het hoogstgelegen kerkdorp van Oostenrijk. Dit dorp vormt een grote trekpleister voor bergwandelaars, doordat het een prachtig beginpunt is voor hooggebergte- en gletsjertochten. In Obergurgl- Hochgurgl vindt u tevens de hoogste "Nordic High Walking Trail" van Europa, op 1930 meter hoogte. Door de pollenvrije lucht is het plaatsje, naast de bergwandelaars, erg in trek bij mensen met een luchtwegenallergie.

Dit dorp vormt een grote trekpleister voor bergwandelaars, doordat het een prachtig beginpunt is voor hooggebergte- en gletsjertochten.


Onze partnercampings in het Ötztal zijn: Camping Ötztal Arena Krismer te Umhausen, Comfort Camping Ötztal in Längenfeld, Ötztaler Naturcamping te Huben en Camping Sölden in Sölden.