Brienzersee, families welkom!De regio Brienzersee ligt centraal in Zwitserland en is dan ook snel bereikbaar. Een onvergetelijk natuurspektakel, dat is wat u in de regio Brienzersee in Berner Oberland zult vinden. Vooral het heldere turquoisegroene Brienzermeer, temidden van het imposante bergdecor van het Berner Oberland, is een bezoekje waard. Dit prachtige gehele decor maakt een boottocht of een zwempartijtje in het meer des te indrukwekkender

De regio Brienzersee ligt centraal in Zwitserland en is dan ook snel bereikbaar. Een onvergetelijk natuurspektakel, dat is wat u in de regio Brienzersee in Berner Oberland zult vinden

Niet alleen de natuur maakt de Brienzersee tot een prachtige vakantieregio, ook het onbeperkte aantal sport- en vrijetijdsmogelijkheden maken de regio tot een trekpleister. De regio behoort tevens tot de 27 vakantiebestemming in Zwitserland die de stempel ‘Families welkom’ hebben gekregen.


Wandelen

De omgeving rondom de Brienzersee biedt tal van mogelijkheden voor prachtige wandelingen. De prachtige natuur, het schitterende meer, de indrukwekkende bergen, het biedt u volop natuurgenot tijdens een van de vele wandelingen. Een aan te raden wandeling is de Schnitzlerweg.


Tijdens de Schnitzlerweg komt u langs al deze sculpturen. Een ware belevenis!


Brienz is het centrum van de houtsnijders, die er in groten getale hun beroep uitoefenen. Hier hebben zich ook de Zwitserse vakscholen voor houtsnijders  gevestigd. In 1998 heeft een lawinestorm enorm veel schade aangericht in het gebied van de Hinterburgsee, waarna een wildernis van omgevallen- en geknakte bomen achterbleef. Houtsnijders kwamen op het idee om een sculpturenweg aan te leggen naar de Hinterburgsee. Elk jaar nog komen er houtsnijders en maken van de staande geknakte boomstronken een prachtig figuur. Op de Schnitzlerwegroute komt u langs al deze sculpturen. Een ware belevenis!


Tijdens de Schnitzlerweg komt u langs al deze sculpturen. Een ware belevenis!


Het Brienzermeer


De regio Brienzersee is genoemd naar het centraal gelegen gelijknamige meer. Deze Brienzersee (ook wel het Brienzermeer genoemt), is 14 kilomter lang en gemiddeld zo’n 2,3 kilometer breed en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en activiteit.

 De regio Brienzersee is genoemd naar het centraal gelegen gelijknamige meer.


In Brienz vindt u het ‘Strandbad Brienz’. Hier kunt u op het stand genieten van het zonnetje of een frisse duik nemen in het schone water van het Brienzermeer. Voor meer informatie over dit strandbad kunt u contact op nemen met het strandbad,
Telefoonnummer 0041-33-951-0540.

In Brienz vindt u het ‘Strandbad Brienz’. Hier kunt u op het stand genieten van het zonnetje of een frisse duik nemen in het schone water van het Brienzermeer

Het is mogelijk om mooie boottochten te maken op het Brienzermeer en zo te genieten van het prachtige Alpenpanorama. Van april tot midden oktober worden er regelmatig bootrondvaarten gehouden. Zo kunt u even weg van de dagelijkse bezigheden en genieten van een ontspannen boottocht op het Brienzermeer. Er zijn vele mogelijke boten om uw tocht mee te maken, maar een aanrader is zeker de Lötschberg stoomboot. De stoomboot is onlangs compleet gerenoveerd en is een van de mooiste stoomboten van Zwitserland. Voor meer informatie over deze boottochten kunt u contact opnemen met ‘BLS Schifffahrt Berner Oberland’ of met ‘Kleindampfboote.

Het is mogelijk om mooie boottochten te maken op het Brienzermeer en zo te genieten van het prachtige Alpenpanorama. Van april tot midden oktober worden er regelmatig bootrondvaarten gehouden.

BLS Schifffahrt Berner Oberland
Lachenweg 19
3600 Thun
Telefoon: 0041 58 327 48 11

Kleindampfboote
3855 Brienz
Telefoon: 0041 33 951 24 16

Het is mogelijk om mooie boottochten te maken op het Brienzermeer en zo te genieten van het prachtige Alpenpanorama. Van april tot midden oktober worden er regelmatig bootrondvaarten gehouden.


Giessbachwatervallen


Bijzonder indrukwekkend zijn de Giessbachwatervallen en het ‘Grandhotel Giessbach’ in Brienz. Grote watermassa’s storten zich hier in 14 etappes en over meer dan 500 meter, in het Brienzermeer.

 Bijzonder indrukwekkend zijn de Giessbachwatervallen en het ‘Grandhotel Giessbach’ in Brienz

Een mooie manier om deze watervallen te bekijken is vanaf het Brienzermeer. De watervallen zijn namelijk een van de excursiebestemmingen voor de boottochten op het Brienzermeer. Het is tevens mogelijk om de watervallen te bekijken van dichtbij. Er zijn langs de rotsen metalen trappen en bruggen bevestigd, vanwaar u zelfs onder de grote waterval door kunt lopen.

Grote watermassa’s storten zich hier in 14 etappes en over meer dan 500 meter, in het Brienzermeer.

Met name vroeg in de middaguren in de maanden juni en juli kunt u genieten van een prachtig schouwspel. Op de hoogste brug is dan namelijk een indrukwekkende regenboog waar te nemen. Begin juni, als de hoeveelheid smeltwater sterk toeneemt, zijn de watervallen het mooist door de grote watermassa’s die dan naar beneden storten.

Grote watermassa’s storten zich hier in 14 etappes en over meer dan 500 meter, in het Brienzermeer.

Bij de watervallen en het Grandhotel vindt u tevens de oudste kabelspoorbaan van Europa. Deze spoorbaan gaat van de aanlegplaats in Giessbach direct naar het hotel en naar de imposante waterval. De gehele rit duurt in totaal slechts 4 minuten. In de rode wagons van de kabelspoorbaan kunt u genieten van de nog steeds romantische en nostalgische atmosfeer.

 Bij de watervallen het Grandhotel vindt u tevens de oudste kabelspoorbaan van Europa. Deze spoorbaan gaat van de aanlegplaats in Giessbach direct naar het hotel en naar de imposante waterval.


Wildpark Brienz


Een excursietip, vooral voor gezinnen met kinderen, is het Wildpark in Brienz. Dit Wildpark is in 1896 opgericht op het initiatief van scholieren van de houtbeeldhouwwerkschool van Brienz. Zo hadden deze scholieren een levend voorbeeld voor hun houten sculpturen.  

Het mooie park ligt in het groen, op 10 minuten afstand van het station in Brienz. U kunt het gehele jaar door een bezoekje brengen aan het park. De entree is gratis.

Een excursietip, vooral voor gezinnen met kinderen, is het Wildpark in Brienz.

Plaatsjes rond de Brienzersee


De regio Brienzersee herbergt een zestaltal grotere plaatsjes, namelijk Interlaken, Iseltwald, Niederried, Ringgenberg, Brienz en Böningen. De plaatsjes zijn gelegen rondom het Brienzermeer en hebben allen een eigen karakter.  De plaatsen Interlaken en Brienz zijn de belangrijkste van allen.

Interlaken, zowel mondain als landelijk


Interlaken is een vakantie- en congresoord van internationale betekenis en een ideaal vertrekpunt voor ontelbare uitstapjes naar de topbestemmingen in de regio. Het dorp zelf heeft een boulevard, de zogenaamde flaneermijl van Interlaken. Hier lokken etalages van exclusieve boetieks, horlogezaken, juweliers en luxehotels. Naast dit mondaine karakter heeft Interlaken zeker ook een landelijke kant.

Interlaken is een vakantie- en congresoord van internationale betekenis en een ideaal vertrekpunt voor ontelbare uitstapjes naar de topbestemmingen in de regio.

De componist Felix Mendelssohn schreef ‘Wie het landschap van Interlaken niet heeft gezien, kent Zwitserland niet’. Wij hebben slechts een tipje van de sluier voor u opgelicht. Hierbij de uitnodiging om het zelf te gaan ontdekken!

Interlaken Tourismus
Höheweg 37
3800 Interlaken
Telefoon: 0041 33 826 53 00

Wie het landschap van Interlaken niet heeft gezien, kent Zwitserland niet


Brienz, houtsnijkunst ten top


Brienz ligt omgeven door een aantrekkelijk berglandschap aan het oostelijke einde van het turkooiskleurige Brienzermeer. Het knusse dorp is vertrekpunt voor uitstapjes naar het Berner Oberland, het openluchtmuseum Ballenberg, maar ook naar Luzern of Interlaken, of over de nabije Alpenpassen.

Brienz ligt omgeven door een aantrekkelijk berglandschap aan het oostelijke einde van het turkooiskleurige Brienzermeer

Brienz staat vooral bekend als een dorp van houtsnijders en heeft dan ook een lange traditie in de houtbewerking. Rondom Brienz zijn vele houtsculpturen te bewonderen in allerlei vormen. In de zomer is een wandeling over de verkeersvrije promenade langs het meer, langs jachthaventjes en speelplaatsen een ontspannende belevenis.

Toerismebureau Brienz
Hauptstrasse 148
3855 Brienz
Telefoon: 0041 33 952 80 80

Brienz ligt omgeven door een aantrekkelijk berglandschap aan het oostelijke einde van het turkooiskleurige Brienzermeer