TUSSEN DE RIJN EN MOEZEL

Over de rivierlandschappen van Moezel, Nahe, Saar en Rijn strekt zich het Middengebergte van Hunsruck uit. Het romantische wandelgebied Hunsrück, bevat veel schoonheid en ongerepte natuur. Wie hier wandelt, bevindt zich dan ook in een landschap vol met geschiedenis. De legendarische roverhoofdman Schinderhannes hielt hier thuis. Kelten, Romeinen en Franken leefden hier. Adelen bouwden hier in de middeleeuwen wel 40 kastelen en burchten die de geschiedenis van deze streek weerspiegelt. Oude vakwerkhuizen en boerderijen, kerken met de beroemde Stumm orgels, molens en edelsteenslijperijen houden het leven voor de mensen van deze streek tot op vandaag levendig.

De hoogste berg van Rheinland-Pfalz de Erbeskopf met een hoogte van 818 m. en hun diepe dalen bepalen het landschapsbeeld van de Hunsrück met de natuurparken  Soonwald-Nahe en Saar-Hunsrück. Romantische wilde beken, ruwe rotslandschappen, uitgestrekte bossen zijn ideaal voor een flinke wandeltocht.

Idyllissche plaatsjes, stadjes en wijnplaatsen met hun heel eigen sfeer zijn eveneens een bezoek waard, net als de wandel- en recreatiegebieden. Steile rotswanden en schilderachtige plaatsen begeleiden de loop van de rivier van de Hunsrück tot aan de Rijn.