Brixental, volop vakantieplezier


Brixental, volop vakantieplezier


Brixental, volop vakantieplezier

Skiën in het Brixental


Het skigebied van het Brixental is aaneengesloten met het skigebied van Wilder Kaiser. Dit gezamenlijke skigebied is het grootste van Oostenrijk en ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen. Het gebied staat door haar vele faciliteiten hoog op de lijst van populaire skigebieden.

Het skigebied van het Brixental is aaneengesloten met het skigebied van Wilder Kaiser. Dit gezamenlijke skigebied is het grootste van Oostenrijk en ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen.

Het gebied omvat zo’n 250 kilometer aan pistes en 170 kilometer aan langlaufloipes. Er zijn speciale kinderpistes met eigen skiliften, waardoor kinderen hier ook veilig kunnen skiën. Voor de actieve skiër zijn er voldoende zwarte pistes. Voor ieder wat wils!

U vindt 93 moderne skiliften en gondels in het gebied, 400 sneeuwkanonnen en een waar ‘Funpark’. Ook zijn er een drietal prachtige skitochten, namelijk de Salverrunde (11,5 km), de Kaiserrunde (19,2 km) en de Westendorfrunde (22,6 km). Tijdens deze tochten kunt u genieten van heerlijke afdalingen en prachtige panoramische uitzichten.

Het gebied omvat zo’n 250 kilometer aan pistes en 170 kilometer aan langlaufloipes. Er zijn speciale kinderpistes met eigen skiliften, waardoor kinderen hier ook veilig kunnen skiën. Voor de actieve skiër zijn er voldoende zwarte pistes. Voor ieder wat wils!

Wandelen en ontdekken in het Brixental


In de prachtige omgeving van het Brixental kunt u heerlijk wandelen. Een tip voor gezinnen met jonge kinderen is de Alpinolino Themaweg. De tocht begint in Westendorf en is makkelijk begaanbaar. Voor een groot deel is de tocht zelfs met een kinderwagen af te leggen.

In de prachtige omgeving van het Brixental kunt u heerlijk wandelen. Een tip voor gezinnen met jonge kinderen is de Alpinolino Themaweg

De tocht begint bij het bergstation van de gondelbaan op de Talkaser en leidt u door een spannend alpenlandschap, waar zich allerlei moeilijke raadsels verbergen. Het motto van de tocht is: spelen, onderzoeken en ontdekken. Dit houdt in dat je bij de talrijke stations allerlei ontdekkingen doet, bijvoorbeeld door je ruik- en tastzintuigen uit te proberen, marmotten observeren en onderzoekt wie het verst kan springen en het hardst kan lopen.

De tocht begint bij het bergstation van de gondelbaan op de Talkaser en leidt u door een spannend alpenlandschap, waar zich allerlei moeilijke raadsels verbergen.

De stations bestaan uit onder andere een hangbrug, boomhutten, een avonturenspeeltuin een springkussen et cetera. Volop speel- en ontdekkingsplezier tijdens deze 1,5 kilometer lange tocht!

et motto van de tocht is: spelen, onderzoeken en ontdekken. Dit houdt in dat je bij de talrijke stations allerlei ontdekkingen doet, bijvoorbeeld door je ruik- en tastzintuigen uit te proberen, marmotten observeren en onderzoekt wie het verst kan springen en het hardst kan lopen.

Betoverende Filzalmsee


De betoverende Filzalmsee op Hoch Brixen is iets dat iedere familie, met of zonder kinderen, gezien moet hebben. In de warme zomermaanden is het heerlijk verfrissend om een duik in dit prachtige meer te nemen.

De betoverende Filzalmsee op Hoch Brixen is iets dat iedere familie, met of zonder kinderen, gezien moet hebben.

Bij het meer vindt u ook verschillende voetmassagebekkens en een modderbekken. Dit is de ideale locatie om eens heerlijk te ontspannen. Voor de kinderen is er een eigen bekken om door heen te lopen, te spelen en te klieren. Daarnaast is er ook een kleine speelplaats bij het meer te vinden.

Bij het meer vindt u ook verschillende voetmassagebekkens en een modderbekken. Dit is de ideale locatie om eens heerlijk te ontspannen. Voor de kinderen is er een eigen bekken om door heen te lopen, te spelen en te klieren.

Plaatsjes in het Brixental


De belangrijkste plaatsen in het Brixental zijn Hopfgarten im Brixental en Brixen im Thale.

Hopfgarten im Brixental


Het plaatsje Hopfgarten ligt aan de voet van de berg Hohe Salve. Ondanks de toestroom van toeristen is de identiteit van het dorpje bewaard gebleven. Deze identiteit bestaat voor een groot deel uit het gastvrije karakter van het dorpje. Een auto is in het plaatsje niet nodig, doordat het dorp bijzonder goed openbaar vervoer heeft. In de zomer is Hopfgarten de ideale locatie om te ontspannen, terwijl u ligt te zonnen of geniet aan het water. Rust zult u hier zeker vinden in de schoonheid van de natuur.

Het plaatsje Hopfgarten ligt aan de voet van de berg Hohe Salve. Ondanks de toestroom van toeristen is de identiteit van het dorpje bewaard gebleven

Naast de schoonheid van het dorp heeft het qua activiteiten ook veel te bieden. Hopfgarten is uitermate geschikt voor families. Er is een groot attractiepark voor de kinderen waar ook de ouders niet vergeten worden.   

Wat betreft skigebied is dit plaatsje nog volop in ontwikkeling. In 1990 werden de diverse pistes rondom het dorp met elkaar verbonden tot één skigebied met een overkoepelende skipas. Vanaf dat moment zijn hier onder meer snellere liften, bubbeljets en sneeuwkanonnen gebouwd. Voor skiërs is Hopfgarten een goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen. De aansluiting naar de andere dorpen verloopt prima. Voor beginners is er een oefenweide midden in het dorp en zijn er een paar sleepliften.

Wat betreft skigebied is dit plaatsje is nog volop in ontwikkeling. In 1990 werden de diverse pistes rondom het dorp met elkaar verbonden tot één skigebied met een overkoepelende skipas.

Brixen im Thale


Op 9 kilometer van Hopfgarten ligt het kleinere Brixen im Thale, dat jaarlijks toch nog op veel gasten kan rekenen. Brixen im Thale ligt in het centrum van het Brixental. Vanaf de 19e eeuw staat Brixen bekend als kuuroord voor mensen uit hoge sociale kringen. Hedendaags is deze wellness voor iedereen toegankelijk.

Op 9 kilometer van Hopfgarten ligt het kleinere en wat minder mooie Brixen im Thale, dat jaarlijks toch nog op veel gasten kan rekenen. De tweetorige domkerk Maria Hemelvaart geeft een belangrijk beeld aan de gehele stad.

De tweetorige domkerk Maria Hemelvaart geeft een belangrijk beeld aan de gehele stad.
Met de bouw ervan is rond 1237 begonnen. Dat kan men nog zien aan het dwarsschip en de onderste gedeelten van de torens. Later, tussen 1745 en 1754 werd de kerk in barokstijl herbouwd. De kerk bevat tevens een schitterend orgel.

De tweetorige domkerk Maria Hemelvaart geeft een belangrijk beeld aan de gehele stad. De kerk bevat tevens een schitterend orgel.

Op skigebied is Brixen voor de goede skiër het ideale uitgangspunt, omdat de mooiste zwarte pistes zich in dit plaatsje bevinden. Ook vindt u er romantische winterwandelwegen en een natuurrodelbaan. Naast het skiën staat het dorp verder ook bol van de activiteiten. Er is een groot zwemcomplex met verschillende soorten baden, er zijn tennisbanen en er is een speciale visvijver.

Op wandelgebied zult u zich rondom Brixen im Thale ook niet vervelen, met haar 700 kilometer aan uitgezette wandelpaden. Deze wandelpaden bieden zowel voor de beginneling als voor de gevorderde wandelaar prachtige wandelingen. Naast het ‘gewone’ wandelen, is er ook volop de mogelijkheid tot ‘Nordic Walking’. Gedurende deze wandelingen komt u langs vele berghutten, waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

Op wandelgebied zult u zich rondom Brixen im Thale ook niet vervelen, met haar 700 kilometer aan uitgezette wandelpaden. Deze wandelpaden bieden zowel voor de beginneling als voor de gevorderde wandelaar prachtige wandelingen.

Kitzbüheler Alpen Summer Card, volop vakantievoordeel


In het Brixental kunt u door middel van de Kitzbüheler Alpen Summer Card genieten van volop vakantievoordeel.

De Kitzbüheler Alpen Summer Card biedt gratis toegang tot vele vervoersmogelijkheden. Met de kaart kunt u onbeperkt gebruik maken van 31 liften en kabelbanen van 13 kabelbaanverenigingen.

De Kitzbüheler Alpen Summer Card biedt gratis toegang tot vele vervoersmogelijkheden. Met de kaart kunt u onbeperkt gebruik maken van 31 liften en kabelbanen van 13 kabelbaanverenigingen. Elke lift en kabelbaan biedt een uniek panoramisch uitzicht over het geweldige gebied.

De kaart is geldig van midden mei tot eind oktober. De prijzen voor de kaart zijn afhankelijk van het aantal dagen. Zo betaalt een volwassene €34,50 voor 3 dagen, €43,00 voor 5 dagen en €49,00 voor 7 dagen. Kinderen betalen €17,30 voor 3 dagen, €21,50 voor 5 dagen en €24,50 voor 7 dagen.

Voor verdere informatie over deze Kitzbüheler Alpen Summer Card kunt u contact opnemen met het toeristenbureau van de Kitzbüheler Alpen

Kitzbüheler Alpen Marketing

Hinterstadt 11
A-6370  Kitzbühel,
Austria

Telefon: + 43 (0) 5356 6 47 48

In het Brixental kunt u door middel van de Kitzbüheler Alpen Summer Card genieten van volop vakantievoordeel.