Vakantieregio Meraner Land, ontspanning in een prachtig landschap

Vakantieregio Meraner Land, ontspanning in een prachtig landschap


De vakantieregio Meraner land staat garant voor een aantrekkelijk landschap met een heerlijk mediterraan klimaat, waar zelfs palmbomen groeien.

De vakantieregio Meraner land staat garant voor een aantrekkelijk landschap met een heerlijk mediterraan klimaat, waar zelfs palmbomen groeien. Bijzonder aantrekkelijk is het contrast tussen palmen en exotische planten en de met sneeuw bedekte toppen op de achtergrond. Toch heeft de vakantieregio rondom Meran niet alleen in landschappelijk opzicht veel te bieden, ook vindt u er talrijke culturele en ontspannen attracties. Meran is namelijk een traditierijk kuuroord dat destijds door keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi, al erg gewaardeerd werd.


Bijzonder aantrekkelijk is het contrast tussen palmen en exotische planten en de met sneeuw bedekte toppen op de achtergrond.


De regio Meraner Land is een regio die volop variatie biedt. U kunt hier zowel stijlvol flaneren in de mediterrane warmte in Meran als eten in een authentiek bergrestaurant of skiën en snowboarden in het gletsjergebied in het dal Schnalstal. De regio biedt voor ieder wat wils!

Wandelend de omgeving verkennen


Door haar prachtige omgeving is de regio rondom Meran de ideale locatie voor een mooie wandeling. Een wandeltocht die erg aan te bevelen is, is die over de Meraner Hohenweg, de Tappeinerweg en de idyllische Waalwegen waar u te midden van mediterrane en subtropische planten kunt genieten van de overweldigende natuur. Voor meer informatie over deze Waalwegen kunt u informatie opnemen met het toeristenbureau van de regio Meraner Land.


Door haar prachtige omgeving is de regio rondom Meran de ideale locatie voor een mooie wandeling. Een wandeltocht die erg aan te bevelen is, is die over de Meraner Hohenweg


In Meran vindt u de bewegwijzerde ‘Sissiweg’. Deze wandeltocht leidt u in de voetsporen van Keizerin Elisabeth en gaat van het centrum van de stad via een mooie route naar kasteel Trauttmanssdorff, net boven Meran gelegen. Dit kasteel is tevens een aanrader voor plantenliefhebbers door haar prachtige botanische tuinen. Hier groeien planten, bloemen, struiken en bomen uit de hele wereld in een prachtig park.


Dit kasteel is tevens een aanrader voor plantenliefhebbers door haar prachtige botanische tuinen. Hier groeien planten, bloemen, struiken en bomen uit de hele wereld in een prachtig park.


Wanneer u niet van plan bent om lange wandeltochten te maken, loop dan eens door het centrum van Meran. Tijdens het tijdens slenteren langs de Meraner Kurpromenade kunt u de architectonische pronkstukken uit de 19e eeuw zoals bijvoorbeeld het Kurhaus en het Pavillon des Fleurs bewonderen. Dit tochtje is zeker de moeite waard!


Tijdens het tijdens slenteren langs de Meraner Kurpromenade kunt u de architectonische pronkstukken uit de 19e eeuw zoals bijvoorbeeld het Kurhaus en het Pavillon des Fleurs bewonderen. Dit tochtje is zeker de moeite waard!

 

Fietsend de omgeving verkennen


In Meraner land is er volop de mogelijkheid om de regio per fiets te verkennen. U vindt hier zowel gemoedelijke dalpaden als bochtige wegen door de bergen. Een aanrader is de 60 kilometer lange Etschtalfietsroute van Mals naar Meran.


In Meraner land is er volop de mogelijkheid om de regio per fiets te verkennen. U vindt hier zowel gemoedelijke dalpaden als bochtige wegen door de bergen.


Wanneer u de route niet zowel heen als terug wilt fietsen, is het mogelijk om eerste gebruik te maken van de Vinschgerbahn. De panoramawagens van deze Vinschgerbahn brengen u van Meran naar Mals. Eenmaal is Mals aangekomen kunt u hier, direct bij het station, een fiets huren. Vervolgens vertrekt u vanuit Mals, via de Etschtalfietsroute, weer naar Meran. In Meran kunt u uw fiets bij het station weer inleveren. Wanneer u echter al eerder moe bent, is er de mogelijkheid om de fiets bij een tussengelegen station in te leveren en de tocht verder te maken met de comfortabele Vinschgerbahn.


 Wanneer u de route niet zowel heen als terug wilt fietsen, is het mogelijk om eerste gebruik te maken van de Vinschgerbahn. De panoramawagens van deze Vinschgerbahn brengen u van Meran naar Mals.


Wanneer u van wielrennen houdt zou u de Timmelsjoch en de Gampenpas eens moeten rijden. De Timmelsjoch is gelegen op 2509 meter hoogte en de Gampenpas op 1512 meter hoogte; een ware uitdaging voor de actievelingen. Beide etappes worden ook gereden in de bekende wielerwedstrijd Giro d’Italia.


Wanneer u van wielrennen houdt zou u de Timmelsjoch en de Gampenpas eens moeten rijden. De Timmelsjoch is gelegen op 2509 meter hoogte

Natuurpark Texelgruppe


In de vakantieregio Meraner Land vindt u Natuurpark Texelgruppe. Dit natuurpark is het grootste park van Zuid-Tirol met een grootte van 33430 hectare grond. U beleeft hier de ware schoonheid van de natuur terwijl u zich begeeft te midden van een wereld vol steenarenden, reeën, gemzen, steenbokken, bergweiden, wilstromende beekjes, watervallen en gletsjers.


 In de vakantieregio Meraner Land vindt u Natuurpark Texelgruppe. Dit natuurpark is het grootste park van Zuid-Tirol met een grootte van 33430 hectare grond. U


Het is mogelijk om een veelvoud aan allerlei wandelingen te maken in het natuurpark. Ook kunt u met een gids het park verkennen. Voor meer informatie over het natuurpark en voor eventuele rondleidingen kunt u contact opnemen met het toerismebureau van Lana.

Tourismusmanagement KG
Industriezone 1-5
I-39011 Lana
Telefoon: 0039 0473 550738

U beleeft hier de ware schoonheid van de natuur terwijl u zich begeeft te midden van een wereld vol steenarenden, reeën, gemzen, steenbokken, bergweiden, wilstromende beekjes, watervallen en gletsjers.

 

Beeldige plaatsjes in het Meraner Land


In het gebied van het Meraner Land vindt u vele mooie plaatsjes.

Zo kunt u bijvoorbeeld uitstapjes maken naar sprookjesachtige burchten en kastelen rond Meran en Dorf Tirol waar de wieg van het geslacht van de graven van Tirol heeft gestaan.

Vanuit dorpen als Schenna en Dorf Tirol kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op de omgeving.

Vanuit dorpen als Schenna en Dorf Tirol kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op de omgeving.

De dorpen Tisens en Prissian zijn een tweetal idyllische kasteeldorpen. De belangrijkste plaats in het Meraner Land is Meran.

Meran, een oud kuuroord


Meran is het oudste kuuroord van Zuid-Tirol en wordt omgeven door de adembenemende bergtoppen van het Texelmassief. Ook nu nog biedt Meran een veelvoud aan ontspanning in een van de vele kuuroorden. Het kuuroord werd destijds ook door Keizerin Elisabeth tweemaal bezocht voor haar winterkuren, waarbij zij logeerde in kasteel Trauttmansdorff. Dit kasteel, met haar botanische tuinen, is zeker een bezoekje waard. De charme van deze voorbije tijden is nog steeds merkbaar in het plaatsje. In het stadscentrum vindt u idyllische galerijen, stijlvolle winkels, gezellige cafés en vele wijnkelders.


 Het Kurhuis en het ‘Pavillon des Fleurs’ uit 1874 zijn, onder andere op het gebied van de architectuur, een tweetal belangrijke bezienswaardigheden.


Het Kurhuis en het ‘Pavillon des Fleurs’ uit 1874 zijn, onder andere op het gebied van de architectuur, een tweetal belangrijke bezienswaardigheden. De Untermaiser paardenrenbaan in Meran is vooral bekend door de ‘Haflinger Galoppreiten’, welke elke jaar druk bezocht wordt. Ook de ‘Grote Prijs van Meran’ is een paardenwedstrijd die erg in trek is bij menig paardenrenner en toeschouwer.


Elk jaar weer worden er, naast deze paardenwedstrijden, vele evenementen georganiseerd in Meran. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de ‘Opernfrühling’, de muziekweken, het internationale wijnfestival, het grote ‘Traubenfest’ et cetera. Genoeg redenen voor een bezoekje aan Meran!


Elk jaar wordt het Traubenfest georganiseerd en trekt vele bezoekers naar Meran, zowel jong als oud