GEBIEDSINFO ISÈRE

In totaal 6 dalen komen uit in het Oisans gebied met haar vele gletsjers, watervallen en riviertjes.

De bergtoppen van de Meije en de Ecrins, het hoogst gelegen van alle parken is het National Park d'Ecrins en de beroemde gletsjers maken de Oisans tot een ongekend paradijs voor wandelaars , alpinisten en skiërs. Het hele jaar kan men met de beroemde gondelliften naar het skiegebied op de gletsjers van de Meije.

Alpe d'Huez

Op een hoogt van 1860 m. is een zeer populaire zomer- en wintersportplaats. Maar natuurlijk ook bekend van de Tour de France die elk jaar hier voor bij trekt. Voor de liefhebbers van ski- en buitensport is dit gebied een fantastisch paradijs mede door de zuivere lucht en ruimte.

Bourg d'Oisans

De hoofdstad van de Oisans is het middelpunt van aktiviteiten het hele jaar door.

 

route van tour Alpe d'Huez

les 2 Alpes

Deze plaats ligt op de kruising van de noordelijke en zuidelijke Alpen, aan de rand van het Nationaal Natuurpark van de Ecrins. Een prachtig en uniek skigebied waar het hele jaar door sneeuw ligt, een plek van internationale allure.

In Oz en Oisans worden jaarlijks de Franse kampioenschappen MTB gehouden. Ontdek de 250 km routes (voor alle nieveau's aangepast) van het massief Grandes Rousses waar je je heerlijk uit kunt leven.

Dankzij de talrijke kabelbanen die in het zomerseizoen geopend zijn kan men tot 10.000 m. hoogteverschil afleggen in een dag. Er zijn 16 cross country routes, 14 downhill pistes en 4 parmanente afdaalpisten.