Het Bregenzerwald: Natuurlijk & echtHeel in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg in de buurt van de grens met Duitsland en Zwitserland, op slechts enkele kilometer van de Bodensee, ligt het Bregenzerwald.

Rond 30.000 zelfbewuste, zeer gastvriendelijke mensen leven hier en ongeveer hetzelfde aantal koeien. De 22 dorpen zijn met de boerentraditie verbonden en staan gelijktijdig verrassenderwijs open voor nieuwe zaken. Duidelijk zichtbaar wordt dat aan de gelukte combinatie van oude en nieuwe architectuur. Nergens anders in Oostenrijk staan zoveel goed gebouwde en met gevoel voor detail gemoderniseerde huizen – ook hotels en boerderijen.


Wandelen & natuur
Het Bregenzerwald maakt indruk met zijn veelzijdig landschap: de groene heuvels van de Voralpen gaan perfect over in tot 2.300 meter hoge toppen. Naast schaduwrijke bossen liggen romantische rivierdalen en verborgen bergmeren. Ongeveer 2.000 kilometer uniform aangegeven wandelwegen en enkele bergtreintjes brengen de gast naar de mooiste plaatsen en uitzichtpunten.

Ontdekkingstochten in de natuur en uitdagende programma’s worden door de outdoor-experts gevormd: rafting, canyoning, klimmen, paragliding en wilderniscamping bijvoorbeeld. Midden augustus vindt de Outdoortrophy in Lingenau plaats. Bij de internationale aflossingsteamwedstrijd op 16 augustus 2008 moeten vier disciplines overwonnen worden: mountainbike, berglopen, paragliding en wildwaterkajak.

Cultuur & ontspanning
Het cultuurprogramma combineert klassiek en modern. Het jaarlijkse hoogteput zijn de ongeveer 70 concerten en liederenavonden van de Schubertiade Schwarzenberg. Goed en in korte tijd te bereiken zijn de evenementen van de Bregenzer Feesten. Zeer mooi: de spectaculaire operaopvoeringen op het sneeuwplatform.

De hele zomer door bieden veel plaatsen programma’s voor families en kinderen aan, van bezoeken op boerderijen en alpenweiden tot sportieve evenementen. Geliefd bij grote en kleine bezoekers zijn ritten met de nostalgische bostrein, een met liefde gerestaureerde smalspoortrein.

Wonen & wellness
Wie zich volledig wil laten verwennen die kiest een van de verzorgde hotels. De meeste hotels bieden ook halfpension aan. Om te wonen zijn er bovendien gezellige ontbijtpensions en zeer goed uitgeruste vakantiewoningen.
Experts op het vlak van verwenning zijn de gezondheids- en welnesshotels. Veel huizen hebben in de laatste jaren grote wellness-oases gebouwd.

eindelijk naar de stal

Eten & kaas
Het Bregenzerwald staat ook voor zijn goede keuken en vooral voor de uitstekende bergkazen bekend. Op de KäseStrasse, een buitengewoon coöperatieproject van boeren, kaasboeren, herbergiers en handwerkers, krijgen bezoekers inzicht in de kaascultuur en worden het hele jaar door bezichtigingen, degustaties en evenementen


meer informatie over het Bregenzerwald:

Bregenzerwald Tourismus GmbH     
Impulszentrum 1135
A- 6863 Egg, Postfach A- 6863 29, Österreich

Tel.: +43(5512)2365
Fax: +43(5512)3010

E-Mail: info@bregenzerwald.at
WWW: http://www.bregenzerwald.at

www.bregenzerwald.at