Winterbanden

De winter begint al bij 7 graden boven nul !!

Kou, ijs en sneeuw, met het wisselen van de seizoenen, veranderen ook de omstandigheden op de weg. Daarom is het in de herfst en in de winter nog belangrijker dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van uw velgen en banden. Of het nu gaat om zakelijke ritten of u bent met uw gezin onderweg naar de wintersport: veiligheid van u en uw passagiers staat voorop.

Al bij temperaturen boven het vriespunt is het beter uw banden t e vervangen door winterbanden. vanaf 7 graden celsius namelijk hebben winterbanden een veel betere grip en dus een kortere remweg op natte wegen. Dat betekent meer veiligheid en bescherming bij kritische verkeerssituaties.

Maximale grip, minimale remweg!!!

WINTERBANDEN;

  • bieden dankzij hun speciale profiel veel meer grip op sneeuw en ijs
  • bieden dankzij hun speciale samenstelling van het rubber in de herft en in de winter enerzijdes rijstabiliteit en anderzijds voldoende flexibiliteit
  • bieden dezelfde rijdynamiek en hetzelfde rijcomfort als zomerbanden
  • zijn probleemloos op lichtmetalen velgen te monteren

echte winterbanden zijn te herkennen aan een afbeelding van een sneeuwvlok op de zijkant (wang) van de band.

De duitse Polizei kan dit controleren. Indien niet in orde dan volgt een zware boete en mag u niet verder rijden!!!

 

Bij gebruik van winterbanden moeten de 4 wielen ermee uitgerust zijn. De groeven van die banden moeten minimum 4 mm diep zijn indien het gaat om radiaalbanden, en minimum 5 mm diep indien het gaat om diagonale banden.