ALPENLANDEN

De Alpen bevinden zich in een zeer uitgestrekt gebied en is ruim 200.000 km2 groot en strekt zich uit van de Franse middenlandse zee tot en met Slovenië. De Alpen komen voor in Frankrijk, Oostenrijk, Monaco, Italië, Slovenië, Duitsland, Lichtenstein en Zwitserland. In het Alpengebied leven ca. 13 miljoen mensen.

De hoogste bergen komen voor in het Westelijk deel waar de bergtoppen tot ruim boven de 4000 meter reiken en het oostelijke deel zijn de hoogste berg toppen ca. 2500 meter hoog. De hoogste berg van de Alpen is de Mont Blanc 4811 meter hoog. In het Alpen gebied zijn 128 bergen hoger dan 4000 meter.

In de zomer maanden kunnen in de Alpen gemakkelijk buien ontstaan. Hierdoor is het Alpen gebied in de zomer niet echt standvastig wat betreft het mooie weer. In de zomer ontstaan op grote hoogte snel bewolking. Dit komt doordat de warme lucht tegen de hellingen omhoog stroomt. In de winter is het juist anders, dan bevindt de bewolking zich vaak in de dalen en is er meer zonneschijn op grotere hoogte.Liechtenstein Frankrijk Italiƫ Sloveniƫ Oostenrijk Duitsland Zwitserland